...ebben az Életnek nevezett csodálatos társasjátékban Te vagy a játékos és a játékvezető is egyben. Sőt, mondjak még valamit? Te írod a szabályokat is.....

A blogban leírt gondolatok a saját valóságomat tükrözik.

2010. augusztus 4., szerda

Dönts úgy, hogy jól érzed magad....

Milyen egyszerű is ezt mondani. És milyen gyorsan elkezdtem cáfolni, mikor először hallottam ezt a taiji mesterem szájából. :)))

Merthogy ugye ez nem így van. Hát, mert először is, el kell intéznem egy-két dolgot, meg kell tennem még másokat is, és aztán majd jól is érzem magam ezektől.... 

Igen szépen le tudtam vezetni. És még el is hittem minden szavamat. :))

Ésszerű volt. De más nem. 

Azért gondoljunk bele. Ha azért nem érzem jól magam, mert még nincs itt az ideje, akkor mi mellett is döntök tulajdonképpen? Előbb lesz jó állásom, találok magamnak párt, építek házat, ésatöbbi, ésatöbbi. Mindezen nagyon fontos elfoglaltságok közepette csak el dolgot "felejtünk" el.

Boldognak lenni....

Mire ráeszmélünk erre a nem elhanyagolható tényre (ha ráeszmélünk) ...., többnyire már késő. 

Sirathatjuk meg nem élt titkos vágyainkat, az elszalasztott lehetőségeket, okolhatunk másokat, hogy miattuk volt.... és még sorolhatnám. 

Elfeledkezünk róla, hogy általában mindent ésszel csinálunk, a szívünket sokszor kihagyjuk döntéseinkből. Hogy miért? Mert akkor és ott talán könnyebbnek tűnik. Talán a racionalitás ilyenkor az egyetlen védelmünk. Talán, mert az ésszerűtlennek tűnő dolgok olyan.... hmmm.... olyan ésszerűtlenek? :)) Talán, mert az "ugorjunk fejest az életbe" projekt annyira félelmetesen izgalmasnak hangzik? Talán, mert....?

De mi is történik, ha megfordítjuk a dolgot? Ha megpróbáljuk "először" :-)) boldognak érezni magunkat?

Íme néhány lehetőség. Ezek az alapok. Ami ezen felül ér minket..... Ilyenkor érzem sokszor, hogy a szavak néha semmire sem jók. :)) 

1. Ha boldogok vagyunk "csak úgy", boldogságunk sugárzik belőlünk, és részesül belőle mindenki a környezetünkben, ha akarja, ha nem. :))

2. Ha boldogok vagyunk "csak úgy", további boldogságot vonzunk magunkhoz, biztosítva azt, hogy további boldog helyzetekbe fogunk belekerülni. :)))

3. Ha bodogok vagyunk "csak úgy", kivívhatjuk a többiek "csodálatát" (magukban persze néha azt gondolhatják, nincs ki a négy kerekünk :)). Ezek vicces helyzetek. :))

Ilyen egyszerű. 

Kipróbálod....?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése