...ebben az Életnek nevezett csodálatos társasjátékban Te vagy a játékos és a játékvezető is egyben. Sőt, mondjak még valamit? Te írod a szabályokat is.....

A blogban leírt gondolatok a saját valóságomat tükrözik.

2010. szeptember 5., vasárnap

Pillanatok....

Ma felmásztam :) a körtefánkra készített kis "lesre", és csak ültem ott hosszú-hosszú perceken keresztül. 
A szél kellemesen fújdogált meg-megmozgatva a fa ágait. Imádom a szelet. Imádok szembefordulni vele, imádok birkózni vele, mikor érzem mekkora ereje van. 

Ez a mai szél azonban kellemesen, lágyan érintős volt, amilyenek a kora őszi szelek tudnak lenni. Becsukott szemmel üldögéltem, igyekeztem mindent "kizárni" a fejemből. Azt már "megtanultam", hogy ez parancsszóra nem megy. Inkább valamiféle "engedésnek" kell megtörténnie. Meg kell engednem, hogy megjelenjenek azok a gondolatok, amik akarnak, majd el kell engedni őket. Megfigyelted már, mennyi gondolat cikázik át az agyon akár csak egy perc alatt?

Aztán, ahogy a szél is megtette hatását - tudod, olyan, mintha kifújna belőled mindent - úgy csillapodtak a gondolatok is. 
Ezek azok a pillanatok, amik aztán a változást hozzák. Számomra a szél a változást jelképezi, talán azért is szeretem annyira. Ilyenkor ellazulsz, a tested elernyed, az elme lecsendesedik. És csak úgy vagy. A gondolatok csillapodásával azonban az érzékelések fokozódnak. 

Már másképp érzékeled akárcsak a fa anyagát, amin ülsz. Mást jelent a szél, a madarak dala, a távoli autózúgás. A külső zajok elcsendesednek, vagyis inkább "kontúrtalanabbak" lesznek, és a belsőd hangját kezded el hallani.
Másképp érzékeled a levegővételt, a szíved hangját. A feszültség, ami esetleg benned van, fokozatosan enyhül, s szinte érzed, hogy vállaid legalább 5 centivel lejjebb kerülnek, mint addig. :))
Aztán egybeolvad minden, és megjelenik a "lebegés". A kezeid átmelegszenek, lassan elönt mindenhol ez a melegség, és érzed az energiát, ami megjelenik Benned, körülötted, mindenhol. Mikor érzed a tested, a súlyát, fizikai mivoltod, és úgy érzed, mintha csak egyetlen pici "gondolat" kellene ahhoz, hogy felemelkedj. Harsányabb, élénkebb lesz minden körülötted, és mégis valahogy egybeolvadnak a színek, illatok, hangok. Egyszerre lesz minden "bántóan" éles, és mégis lágy és simogató.

Ezek is mélyen érintős pillanatok....:)) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése