...ebben az Életnek nevezett csodálatos társasjátékban Te vagy a játékos és a játékvezető is egyben. Sőt, mondjak még valamit? Te írod a szabályokat is.....

A blogban leírt gondolatok a saját valóságomat tükrözik.

2010. július 27., kedd

A taiji maga az élet...

Csak egy kicsit el kell tudnunk vonatkoztatni materializált világunktól, tágítanunk kell használt fogalmaink "megértésén". 

Mikor felkelsz reggel. Az érzés, amivel ébredsz. A hangok, amiket elsőnek meghallasz a külvilágból. A hangok, amiket elsőnek meghallasz a belsődből. A kérdés. Mit kezdesz ezekkel a jelzésekkel a napod alatt? Hagyod, hogy gondolkodásra késztessenek, vagy elhessegeted őket magadtól? Hajlandó vagy "külső szemlélőként" nézni önmagad és az életed? Befogadsz, átértékelsz, megoldasz, vagy ellenállsz? Jó érzést okoznak-e ezek a jelzések? Vagy félelmet? 

Elárulok egy nagy titkot, és erre valószínűleg vissza-visszatérek még a későbbiekben. 

Kétféle állapot létezik: jól érzem magam, vagy nem. Eleven és holt idő. Ha jól érzem magam, és ez megnyilvánul örömben, boldogságban, kiteljesedésben, akkor közel vagyok önmagamhoz, a belső lényemhez. Ha rosszul érzem magam, és ez megnyilvánul bármilyen félelemben, akkor távolodom önmagamtól, belső lényemtől. 

Nincs más (!) dolgunk, mint figyelnünk önmagunkra. Elvonatkoztatva a külvilág zajaitól, mások kritikáitól, a társadalomtól. Figyelnünk önmagunkra és várni a jelzést (hidd el, mindig ott van), hogy amit teszek JÓ ÉRZÉST okoz-e, vagy NEM. A válasz mindig bennünk van. A cselekvés már csak ennek a válasznak - amit meghallunk, vagy elnyomunk magunkban - a külső megnyilvánulása.

Ahogy belül, úgy legyen kívül is....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése